Ρουμανία: Θετική αξιολόγηση του τραπεζικού τομέα από το ΔΝΤ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 08:50

Θετικά αξιολόγησαν τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, για τη χορήγηση συνολικού εξωτερικού δανείου, 20 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη, με εκπροσώπους των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά, προκειμένου να συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη χορήγηση του δανειοδοτικού πακέτου.

Σε γενικές γραμμές, η αξιολόγηση των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, για τη λειτουργία του τραπεζικού τομέα στη Ρουμανία, είναι θετική, με έμφαση στην επισήμανση ότι οι τράπεζες δε θα πρέπει να επιτρέψουν τη «διαρροή» οικονομικών κεφαλαίων στις δυτικές αγορές, ενώ θα πρέπει επίσης, να λάβουν μέτρα για την προστασία της οικονομικής ρευστότητας, στο ρουμανικό τραπεζικό σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα