Βουλή: Διαβούλευση για το φωτοβολταϊκό σταθμό

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 13:51

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου του Κοινοβουλίου προγραμματίζει η Βουλή των Ελλήνων.

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου του Κοινοβουλίου προγραμματίζει η Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση από τις 24 Μαρτίου 2009 έως τις 10 Απριλίου 2009 το επισυναπτόμενο σχέδιο Προκήρυξης του Διαγωνισμού.

Αντικείμενο του Έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε πλήρη, κανονική και ασφαλή λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο κτίριο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος.

Η διαθέσιμη συνολική επιφάνεια για την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού στη στέγη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων ανέρχεται σε 1.835 m2 και η συνολική ισχύς της εγκατάστασης θα ξεπερνά τα 78 kWp.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των 654.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η υλοποίησή του θα διαρκέσει 4 μήνες. Στόχος είναι πριν από το τέλος του 2009, μέρος των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, να καλύπτεται από την παραγωγή ενέργειας από καθαρές μορφές. Ήδη, έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες στο Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Νίκο Στεφάνου και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, για να διερευνηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε άλλα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της Βουλής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα