Σε υψηλά τεσσάρων μηνών οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 16:43

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών εκτινάχθηκαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», εν μέσω αισιοδοξίας ότι τα σχέδια ενίσχυσης των οικονομιών θα αποδώσουν.

Στις 15:32 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν στα 54,27 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,50 δολάρια. Νωρίτερα, είχε ανέλθει μέχρι τα 54,66 δολάρια.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 1,42 δολάρια στα 53,17 δολάρια το βαρέλι.

Στην άνοδο των τιμών συμβάλει και το ράλι των ασιατικών μετοχών, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου, όταν είχε αναρριχηθεί πάνω από τα 147 δολάρια το βαρέλι, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει περιορίσει τη ζήτηση ενέργειας. Παρόλα αυτά, οι περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ συνέβαλαν στην αύξησή της σε σχέση με τα χαμηλά του Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα