Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 05:26
UPD:06:01

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι του από το 2002, καθώς οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και τα καλύτερα από τις εκτιμήσεις κέρδη των αμερικανικών εταιρειών τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια ύφεση μετριάζεται.

Οι μετοχές της Rio Tinto Group, της τρίτης μεγαλύτερες μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 4,5% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων. Οι μετοχές της Canon Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 4,2% στο Τόκιο καθώς η εταιρεία ηλεκτρονικών των ΗΠΑ Best Buy Co. ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι μετοχές της Japan Prime Realty Investment Corp., επενδυτικής εταιρείας real estate, εκτινάχθηκαν σε ποσοστό 13%, μετά το δημοσίευμα στην Nikkei English News ότι η Ιαπωνία ενδέχεται να δημιουργήσει fund για να αγοράσει ακίνητα από την REIT.

O MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 86,15 μονάδες στις 11:53 π.μ. στο Τόκιο. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 8,3%, έχοντας τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου του 2002. Ο δείκτης από τις 9 Μαρτίου τρέχοντος έτους έχει σημειώσει άνοδο 23% εν μέσω προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις καταφέρνουν να αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,8%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Νότια Κορέα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 2,3%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Best Buy, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών των ΗΠΑ, τα οποία ήταν 15% υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 3% φθάνοντας στα 54,34 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 28 Νοεμβρίου. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, σημείωσε άνοδο 2,6% - για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα