Βουλγαρία: Μέτρα για τη στήριξη των αεροπορικών εταιρειών

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 08:01

Ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Πέτερ Μουταφτσίεφ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Βουλγαρικών Αεροπορικών Εταιρειών (ABAC). Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα πιθανά μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ABAC, εκτιμά ότι το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα θα υποστούν οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες διεξάγουν ναυλωμένες πτήσεις.

Οι εκτιμήσεις της ABAC, κάνουν λόγο για μείωση της αεροπορικής κίνησης επιβατών στη Βουλγαρία, σε ποσοστό από (-6%) έως (-9%). Από την πλευρά της, η διεθνής ένωση αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), εκτιμά μείωση της αεροπορικής διακίνησης επιβατών κατά (-5,7%), με απώλειες εσόδων που θα αντιστοιχούν στα 4,7 δισ δολάρια. Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις της IATA, αναφέρουν μείωση των εσόδων στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών διεθνώς, κατά (-12%).

Από την πλευρά της, η ABAC, ζητάει από τη βουλγαρική κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη μείωση των τιμών στις αεροπορικές υπηρεσίες, αλλά και τη μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται στα αεροδρόμια της γειτονικής χώρας, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα