Barclays: Δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο κρατικών εγγυήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 09:47

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Barclays, μετά την εκτίμηση των ρυθμιστικών αρχών ότι δεν χρειάζεται κρατική βοήθεια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο, η βρετανική τράπεζα θα ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για την απόφασή της την Τρίτη, οπότε λήγει και η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όπως διευκρινίζει, πάντως, η ίδια πηγή, το διοικητικό συμβούλιο της Barclays δεν έχει λάβει τελική απόφαση πάνω στο θέμα.

Η ρυθμιστική χρηματοοικονομική αρχή (FSA) της Βρετανίας επιθεώρησε το ενεργητικό της τράπεζας και απεφάνθη ότι διαθέτει επαρκείς πόρους, ακόμη και σε περίπτωση που επιδεινωθεί η χρηματοοικονομική κρίση, όπως ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος βρίσκεται και σε συζητήσεις για την πώληση της μονάδας iShares, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 226 δισ. στερλινών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική του θέση.

Ο εκπρόσωπος της Barclays αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα