Κάτω από τα 51 δολ. το αργό

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 12:18

Κάτω από τα 51 δολάρια υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς το δολάριο ενισχύεται και τα διεθνή χρηματιστήρια υποχωρούν.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απορρίψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των General Motors και Chrysler έπληξε, άλλωστε, το επενδυτικό κλίμα, ενθαρρύνοντας τις ρευστοποιήσεις.

Στις 11:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν στα 50,69 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,69 δολαρίων, ή 3,2%. Την Παρασκευή, κατέγραψε απώλειες 1,96 δολαρίων.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 1,71 δολάρια, ή 3,3%, στα 50,27 δολάρια το βαρέλι.

«Η απόρριψη των σχεδίων αναδιάρθρωσης οδήγησε σε ενίσχυση της αποφυγής κινδύνου, το οποίο εξηγεί γιατί υποχωρεί περαιτέρω η τιμή του πετρελαίου», παρατηρεί αναλυτής της Informa Global Markets στην Σιγκαπούρη.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εμφανίζονται αυξημένες περίπου κατά 14% από τις αρχές Μαρτίου, οδεύοντας προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Οκτώβριο του 2007, χάρη στο ράλι των χρηματιστηριακών αγορών και τις μειωμένες εξαγωγές του ΟΠΕΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα