Νέο πρόγραμμα τύπου ΤΕΜΠΜΕ και για χρέη σε εφορίες - Ταμεία προτείνει το ΕΕΘ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 17:36

Την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος κεφαλαίων κίνησης, τύπου ΤΕΜΠΜΕ, μέσα από το οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια για να πληρώνουν και τα χρέη τους προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία πρότεινε στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΕΘ, η πρόταση κατατέθηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Ο κ. Ζορπίδης επεσήμανε ότι το νέο πρόγραμμα -που, σύμφωνα με την πρόταση του ΕΕΘ δεν θα δίνει άτοκα δάνεια- θα πρέπει να έχει ακόμη τα εξής χαρακτηριστικά: εγγύηση του δημοσίου και μέγιστο ποσό δανειοδότησης ως 200.000 ευρώ, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ υποστήριξε ακόμη ότι επείγει να δοθεί οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις και να διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά, στόχοι που δεν επιτυγχάνονται με τον υφιστάμενο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα