Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 05:26
UPD:05:40

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει να κλείσει τον μήνα με τις καλύτερες επιδόσεις από το 1999 καθώς η Ιαπωνία ετοιμάστηκε να ανακοινώσει νέο πακέτο στήριξης σε συνδυασμό με την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των βιομηχανιών της Νοτίου Κορέας.

Οι μετοχές της Fanuc Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 2,7% στο Τόκιο, ενώ της Samsung Engineering Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού της Ν. Κορέας, σημείωσαν άνοδο 3,8%. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν απώλειες 2,3%, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, τα μέγιστα σε τέσσερις εβδομάδες και την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ότι η οικονομία είναι πιθανόν να εισέλθει σε ύφεση.

Δύο μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχωρούσε 0,2% φθάνοντας στις 81,86 μονάδες στις 10:24 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης αυτόν τον μήνα έχει σημειώσει άνοδο 8,9%, τη μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 1999 εν μέσω προσδοκιών ότι οι κυβερνήσεις διεθνώς θα επιτύχουν να περιορίσουν τη χρηματοπιστωτική κρίση και να αναζωογονήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 8.326,26 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 2%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 3,5%, τις μεγαλύτερες σε τρεις εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε κάποιες τράπεζες ότι θα χρειαστούν περαιτέρω βοήθεια από το κράτος και πως η General Motors Corp. και η Chrysler LLC έχουν μία τελευταία ευκαιρία για αναδιάρθρωση.

Οι ανησυχίες για τις αμερικανικές τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ οδήγησαν χθες τον MSCI Asia Pacific Index 4% χαμηλότερα, περιορίζοντας την άνοδο των πέντε συνεχόμενων ημερών, που ώθησε ανοδικά την χρηματιστηριακή αξία στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2007. Ο δείκτης από την έναρξη του έτους έχει υποχωρήσει 8,6%, οδεύοντας να κλείσει το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο με απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα