Βρετανία: Καμμία αύξηση στους μισθούς υπουργών

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 05:55

Καμμία αύξηση δεν θα γίνει στον μισθό των Βρετανών υπουργών μέσα στο 2009, σε αλληλεγγύη προς τους Βρετανούς πολίτες οι οποίοι βιώνουν μία από τις δεινότερες οικονομικές κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι υπουργοί δεν θα έχουν αυξήσεις μισθού, οι μισθοί θα μείνουν παγωμένοι, κι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε», τόνισε στον Τύπο ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Από την πλευρά τους, οι Βρετανοί βουλευτές πρόκειται να λάβουν αύξηση 2,33% τον Απρίλιο, ήτοι 1.500 λίρες (1.617 ευρώ), ωστόσο όσοι υπουργοί διαθέτουν και βουλευτική έδρα είναι υποχρεωμένοι να αρνηθούν αυτήν την αύξηση, τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως σε μία στιγμή που πολυάριθμες οικογένειες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές εποχές είναι σημαντικό οι υπουργοί να δίνουν το καλό παράδειγμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ντέιβιντ Κάμερον, αμέσως τόνισε πως ο ίδιος θα αρνηθεί κάθε αύξηση των αποδοχών του, τόσο ως αρχηγός κόμματος, όσο κι ως βουλευτής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα