Πρόσθετα κίνητρα ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 07:53

Η παροχή κινήτρων στους Βούλγαρους πολίτες, προκειμένου να κάνουν διακοπές στα τουριστικά θέρετρα της γειτονικής χώρας, η μείωση της φορολογίας των αεροδρομίων, αλλά και η «χαλάρωση» των οικονομικών προϋποθέσεων χορήγησης τουριστικής βίζας, στους τουρίστες εκτός της Ε.Ε., κυριάρχησαν στην ατζέντα των θεμάτων, τα οποία και συζήτησε η Συμβουλευτική Επιτροπή για τον τουρισμό.

Στην επιτροπή αυτή, συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όσο και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα, προκειμένου να δρομολογούνται συντονισμένες ενέργειες, για την υλοποίηση τουριστικών δράσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιβάιλο Καλφίν από την πλευρά του, τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ότι οι εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα πρότειναν την προώθηση ειδικών τουριστικών προσφορών για τους Βούλγαρους πολίτες. Έτσι, στην 4ήμερη διαμονή προτάθηκε να δίνεται μία διανυχτέρευση δωρεάν, ενώ στην 7ήμερη διαμονή, δύο διανυχτερεύσεις δωρεάν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα εξετάσει το αίτημα του κλάδου για μείωση του ΦΠΑ στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών από 7% στο 5%.

Τα προτεινόμενα αυτά μέτρα, εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η τουριστική βιομηχανία της γειτονικής χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη της διαθεσιμότητας ρευστού χρήματος, η οποία επηρεάζει αρνητικά και άμεσα τις επιλογές των τουριστών εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα