Από τον Ιούνιο η Εtihad στη γραμμή Αυστραλίας - Αθήνας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 11:39
UPD:11:44

Από τον ερχόμενο Ιούνιο ξεκινούν οι πτήσεις της Etihad από Αυστραλία προς Αθήνα και Λάρκανα.

Με την ευκαιρία της έναρξης ημερήσιων πτήσεων από Μελβούρνη προς Αμπου Ντάμπι, ο διευθυντής της εθνικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Λ. Ουάιτ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Etihad θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστραλία προς την Ελλάδα. «Από τον Ιούνιο», τόνισε ο κ.Ουάιτ, ξεκινάμε πτήσεις και προς την Αθήνα και τη Λάρνακα, προσφέροντας μάλιστα τα εισιτήριά μας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές γνωριμίας», ενώ σημείωσε πως «οι κρατήσεις προς την Αθήνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας».

Οι πτήσεις της Etihad από τη Μελβούρνη για την Αθήνα θα κάνουν μια μόνο στάση στο Αμπού Ντάμπι περίπου 2,5 ώρες και αντίστροφα. Το ίδιο θα ισχύει και για τη Λάρνακα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ουάιτ, η Etihad είναι μια νέα εταιρεία, ιδιαίτερα φιλόδοξη που τώρα πετά σε πάνω από 50 προορισμούς και διαθέτει ολοκαίνουργια αεροπλάνα τύπου Airbus και Boeing. «Το πιο παλιό μας αεροπλάνο είναι μόλις 2,5 χρόνων», σημείωσε, ενώ όπως διευκρίνισε, το προσωπικό της εταιρείας προέρχεται από 110 χώρες. «Φυσικά έχουμε και Έλληνες. Στο πλήρωμα της γραμμής από Αυστραλία προς Αθήνα θα προσπαθήσουμε να έχουμε αεροσυνοδούς που μιλάνε ελληνικά. Εξάλλου έχουμε και Έλληνες πιλότους», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Etihad θα συνεργάζεται και με την αυστραλιανή QANTAS με την οποία υπέγραψε και σχετική συμφωνία. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με κοινό κωδικό πτήσεων (δηλ. ένα επιβάτης που έχει κάνει κράτηση με τη μία εταιρεία, μπορεί να πετάξει με αεροπλάνα της άλλης). Αυτό μπορεί να συμβεί και με τους επιβάτες που θα εγκαινιάσουν τις πτήσεις από Μελβούρνη, Σίδνεϊ ή Μπρίσμπαν προς Αθήνα, με την Etihad.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα