Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντά η ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΕΣ

Αίτημα για άμεση επιχορήγηση του ΤΠΔΥ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 14:41
UPD:14:50

Με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντά η ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών για την έναρξη των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο για το 2009.

«Το περιεχόμενο της πολιτικής της κυβέρνησης ιδιαίτερα για τους μισθούς, τις συντάξεις καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στο ασφαλιστικό (απόφαση ΔΕΚ, αδιέξοδο στο εφάπαξ), εκ των πραγμάτων έχουν υπονομεύσει κάθε έννοια και διαδικασία Συλλογικής Διαβούλευσης. Στις συνθήκες αυτές ο μόνος δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η συνέχεια και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Σε άλλη ανακοίνωσή της βάλλει κατά «της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων» για τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρία χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της.

Όπως αναφέρει, τυχόν αποδοχή τους πέρα από το πάγωμα των αποδοχών, θα οδηγήσουν και σε ονομαστική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Καταλήγοντας, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και να μη μεταφέρει στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη για την κρίση του Ταμείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα