Σταθερή η θέση Ομπάμα για την General Motors

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 08:03

Η στάση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά την κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρία General Motors Corp. δεν έχει σημειώσει καμιά μεταβολή από την Δευτέρα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης χθες Τρίτη.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε σχετικά με αυτό το θέμα», είπε ο αξιωματούχος, ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά τις οποίες ο Ομπάμα έχει αποφασίσει να προκρίνει την προσυμφωνημένη κήρυξη της τεράστιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε χρεοκοπία. «Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι ακριβείς», είπε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε τηλεγράφημα του οικονομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Λευκός Οίκος έχει δώσει προθεσμία 60 ημερών στην General Motors και 30 ημερών στην Chrysler να παρουσιάσουν πειστικά δεδομένα για το ότι βρίσκονται σε πορεία επαναφοράς στην κερδοφορία, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να αποσύρει τις κρατικές χρηματοδοτήσει που εγγυώνται την «διάσωσή τους» και θα τηρήσει τις προθεσμίες αυτές, είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Νωρίτερα το Bloomberg είχε μεταδώσει πως ο Ομπάμα έχει καταλήξει στο ότι μια προσυμφωνημένη, «ταχεία και χειρουργική» χρεοκοπία είναι η καλύτερη και «αναπόφευκτη» λύση προκειμένου η General Motors να αναδιοργανωθεί και να καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική, ενώ είναι έτοιμος να δεχθεί τη λύση της χρεοκοπίας και για την Chrysler.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα