ΑΔΕΔΥ: «Αιτία πολέμου» η αποδοχή των προτάσεων για το ΤΠΔΥ

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 13:00
UPD:14:28

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι προτάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) για τη διάσωση του Ταμείου.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η καταβολή μισού μισθού σε δόσεις από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μέσα σε διάστημα δύο έως τριών ετών, πρόσθετη κράτηση 2% στα επιδόματα κ.α. Το Ταμείο αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε περίπου 15.000 υπαλλήλους, ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας με το έλλειμμά του να φθάνει τα 670 εκατ. ευρώ.

O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις εν λόγω προτάσεις, καθώς όπως υπογραμμίζει, πέρα από το πάγωμα των αποδοχών, θα οδηγήσουν ακόμη και σε ονομαστική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Για το λόγο αυτό, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επιχορήγηση του ΤΠΔΥ και να μη μεταφέρει στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη για την κρίση του Ταμείου.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, αφού επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των προτάσεων της διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποδοχή τους θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΚΚΕ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φταίνε για τα ελλείμματα

«Για τα ελλείμματα στο Ταμείο Πρόνοιας οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών του, όπως και άλλων ταμείων, στο Χρηματιστήριο», τονίζει από την πλευρά του σε σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση, αντί να σχεδιάζει να φορτώσει με νέα βάρη στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να καλύψει τώρα χωρίς καθυστέρηση, τα τεράστια ελλείμματα. ¶μεσα να καταβληθεί το εφάπαξ στους δικαιούχους. Είναι χρήματα που τους ανήκουν, χρήματα που τους έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους μισθούς τους», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μετά το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την παθητική αποδοχή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να ξεπατώσει οικονομικά τους δημόσιους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την απόφαση «της διορισμένης απ’ αυτή Διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας» και να εξασφαλίσει όπως είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα, τη δημόσια επιχορήγηση-χρηματοδότηση του ΤΠΔΥ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα