Ανακοίνωση του προέδρου του ΤΠΔΥ για τις προτάσεις διάσωσης του Ταμείου

Παράσταση διαμαρτυρίας AΔΕΔΥ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 15:48

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το προεδρείο και συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες τις προτάσεις της πλειοψηφίας του δ.σ. του Ταμείου για τη διάσωσή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/01/1648435.htm .

Για σοβαρό θέμα βιωσιμότητας του Ταμείου, κάτω από την πίεση της αναμονής 15.800 αιτήσεων για την καταβολή εφάπαξ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΠΔΥ Γεράσιμος Θωμόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, οι λόγοι που συνέβαλαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση του ταμείου είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των προσλήψεων και οι συνέπειες του δικαιώματος εξαγοράς χρόνου ασφάλισης παλαιοτέρων ετών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δ.σ. του ταμείου αποφάσισε να ζητήσει την άμεση οικονομική ενίσχυση του ταμείου με 150 εκατ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, και με 50 εκατ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις μέχρι την 31.3.2010.

Ζητείται επίσης να θεσμοθετηθεί παρακράτηση ως δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ίση με το μισό ενός μηνιαίου ασφαλίσιμου μισθού που θα παρακρατηθεί σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και που θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι παραπάνω προτάσεις του δ.σ. του Ταμείου διαβιβάζονται στο εποπτεύον υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο είναι και το αποκλειστικά αρμόδιο για να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα