Κ. Καραμανλής: Εφόδιο στη μάχη κατά της κρίσης η Ερευνα και η Τεχνολογία

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 21:24
UPD:21:26

Τη σημασία της έρευνας και τεχνολογίας για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο της χώρας, ειδικά στη σημερινή αρνητική διεθνή οικονομική συγκυρία, υπογράμμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσαν, στο Μέγαρο Μουσικής, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης και τα Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας.

Αφού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί, με μια σειρά μέτρων, προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης για την Ελλάδα, σημείωσε πως, στο πλαίσιο αυτό, «βασικό εφόδιο» είναι η Έρευνα και η Τεχνολογία. Όπως ανέφερε, το «στοίχημα» είναι μεγάλο για όλους και είπε ότι χρειάζεται διαρκής κινητοποίηση, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα. Κάλεσε ιδιαίτερα τις ελληνικές επιχειρήσεις να δώσουν έμφαση στην καινοτομία και στις νέες μορφές παραγωγής και σημείωσε ότι ήδη το βασικό παραγωγικό πρότυπο της χώρας αλλάζει.

Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για «τεχνολογικό χάσμα» που είχε αφήσει πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις έρευνας και τεχνολογίας.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι, υπό τις παρούσες αρνητικές διεθνείς οικονομικές συνθήκες, δεν είναι εύκολος στόχος η αφιέρωση του 1,5% του ΑΕΠ στην έρευνα και την τεχνολογία, διαβεβαίωσε όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας, υπενθυμίζοντας ότι από το 2007 έως το 2010 όλα τα χρόνια έχουν κηρυχτεί «Έτη Καινοτομίας».

Από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, απηύθυνε έκκληση στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα απηύθυνε έκκληση να επενδύσει στην έρευνα και στην τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα