Νευρικό κλίμα

Τι εγινε στις αγορές
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 00:01

Το νευρικό κλίμα χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών ήρθε να επιβεβαιώσει τις προειδοποιήσεις αναλυτών ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις για ένα σταθερό ράλι.

Στην Ευρώπη οι δείκτες των μεγαλύτερων κεφαλαιογορών δέχονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πιέσεις, εν μέσω χαμηλών προσδοκιών για τα αποτελέσματα της σημερινής Συνόδου Κορυφής του G20 στο Λονδίνο, αλλά και νέων απογοητευτικών μηνυμάτων από το μέτωπο της απασχόλησης τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στις ΗΠΑ. Προς το τέλος της συνεδρίασης, ωστόσο κατάφεραν να επανέλθουν σε θετικό έδαφος, χάρη κυρίως στα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τη μεταποίηση και τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κλάδος των τραπεζών, με τις HSBC, UBS, Credit Suisse και Banco Santander να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στη Wall Street, με τους δείκτες να αμφιταλαντεύονται κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό έδαφος εν μέσω φημών ότι ο Λευκός Οίκος επέλεξε τελικά το σενάριο της πτώχευσης για την αμερικανική General Motors.

Στην Ασία οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, με ώθηση από το μίνι- ράλι της Δευτέρας στα χρηματιστήρια της Δύσης. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 3%, με τον κλάδο τεχνολογίας να ηγείται της ανόδου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα