Ρουμανία: Στα σκαριά 10 πάρκα ανάπτυξης λογισμικού

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 10:15
UPD:10:29

Το Υπουργείο Επικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας και το Υπουργείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ρουμανίας πρόκειται να υπογράψουν πρωτόκολλο για τη δημιουργία 10 τεχνολογικών πάρκων ανάπτυξης λογισμικού, όπου θα δημιουργηθούν 5 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός επικοινωνιών της χώρας, κ. Gabriel Sandu.

«Θα υπάρχει ένα πάρκο λογισμικού σε κάθε μία από τις οχτώ περιφέρειες ανάπτυξης της Ρουμανίας, επί πλέον των 2 σε πανεπιστημιακά κέντρα. Προβλέπω πως έως τα τέλη του 2010 και τα πάρκα λογισμικού θα λειτουργούν», επεσήμανε ο κ. Sandu, προσθέτοντας πως ήδη έχει εξασφαλιστεί το 80% των συνολικών πόρων που είναι αναγκαίοι για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας 8 πάρκων λογισμικού.

«Τμήμα των αναγκαίων κεφαλαίων θα διατεθεί από ιδίους πόρους των δύο υπουργείων, σε συνδυασμό με πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία και ιδιωτικές πηγές των ενδιαφερομένων εταιρειών. Θέλουμε πρόσβαση σε πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία», ανέφερε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ύψος του συνολικού ποσού που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των 10 πάρκων λογισμικού».

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα