Κάτω από τα 52 δολάρια το αργό

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 10:26
UPD:10:41

Κάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε σήμερα η τιμή του «μαύρου χρυσού», με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις εν μέσω φόβων για περαιτέρω μείωση της ζήτησης ενέργειας, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Την Πέμπτη, οι τιμές πετρελαίου εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα τριών εβδομάδων. Το επενδυτικό κλίμα επηρέασε θετικά η συμφωνία των ηγετών της G20 να διοχετεύσουν 1,1 τρισ. δολάρια στην αγορά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις 09:45 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάιο υποχωρούσε κατά 82 σεντς στα 51,82 δολάρια το βαρέλι. Χθες, έκλεισε με κέρδη 4,25 δολαρίων.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 52 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 75 σεντς.

«Οι traders πιθανόν να θέλουν να αποκομίσουν κέρδη, πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ενδεχομένως να πλήξουν το κλίμα», τονίζει αναλυτής της Commodities Warrants Australia.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα βρίσκονται οικονομικά στοιχεία, όπως η ανεργία και τα μισθολόγια στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα