ΥΜΕ: Κατάργηση τελών χρήσης σε περιφερειακά αεροδρόμια

«Στόχος η τόνωση του τουρισμού»
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 11:48
UPD:12:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την κατάργηση των τελών χρήσης -προσγείωσης και παραμονής- των αεροπλάνων στα περιφερειακά αεροδρόμια το εξάμηνο Απριλίου - Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με στόχο την τόνωση του «τουριστικού ρεύματος, σε μια δύσκολη όπως διαγράφεται χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό».

Σε κοινή συνέντευξή τους οι υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού δήλωσαν ότι το μέτρο αυτό θα δώσει κίνητρα στους διεθνείς Τουρ Οπερεϊτορς να διαμορφώσουν τα τουριστικά πακέτα τους προς Ελλάδα σε καλύτερες τιμές και να μην περιορίσουν τις πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα μας.

E. Στυλιανίδης: Kίνητρα στους διεθνείς τουρ οπερέιτορς να προτιμήσουν την Ελλάδα

E. Στυλιανίδης: Kίνητρα στους διεθνείς τουρ οπερέιτορς να προτιμήσουν την Ελλάδα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος, το όφελος για κάθε τουρίστα κυμαίνεται από 10 έως 12 ευρώ, ενώ «το κόστος για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι το μέτρο αυτό θα τονώσει την εμπορική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών, λόγω της προσέλκυσης των τουριστών που θα προκύψει από την εφαρμογή του. Το μέτρο αυτό, αίτημα του τουριστικού κλάδου, θα αφορά και τις πτήσεις εσωτερικού, ενώ δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο να επεκταθεί και για όλη τη χρονιά.

K. Mαρκόπουλος: Οφελος για κάθε τουρίστα από 10 έως 12 ευρώ

K. Mαρκόπουλος: Οφελος για κάθε τουρίστα από 10 έως 12 ευρώ

Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα μειώσεων τελών και στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο υπουργός Μεταφορών, ξεκαθάρισε στοίχημα ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται τέτοιο ζήτημα.

Στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν με την έναρξη νέας τουριστικής χρονιάς περιλαμβάνονται και αυτά της αισθητικής αναμόρφωσης των αεροδρομίων προϋπολογισμού τριών εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η μελέτη για την Ανάπτυξη Γενικών Αεροδρομίων προκειμένου να προσελκύσουν πτήσεις Lear Jet.

Εντός του έτους αναμένεται να προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων. Τέλος ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης σημείωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα