ΕΤΕπ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για ΜμΕ

«Έπεσαν» οι υπογραφές με Alpha Bank, Eurobank
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 11:58
UPD:12:08

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε σήμερα στην Αθήνα με την Alpha Bank και την Eurobank EFG την πρώτη της νέα χρηματοδοτική διευκόλυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ελλάδα, η οποία ανέρχεται στο ποσό-ρεκόρ των 500 εκατ. ευρώ. Οι δύο τράπεζες έλαβαν από 250 εκατ. ευρώ έκαστη και θα προσθέσουν στο ποσό αυτό άλλα 500 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους τους.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ στους τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας, των εμπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού στην Ελλάδα. Η χρηματοδοτική διευκόλυνση που υπεγράφη με την Eurobank EFG περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω χρηματοδοτικών μισθώσεων.

«Με τη νέα χρηματοδοτική διευκόλυνση 500 εκατ. ευρώ που προσφέρει η ΕΤΕπ, διευρύνονται οι δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών σε ρευστότητα που έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή την πρωτόγνωρη διεθνή οικονομική κρίση που βιώνουμε», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Όπως διευκρίνισε, η χρηματοδότηση θα αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, του εμπορίου και γενικότερα των υπηρεσιών.

«Η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μικρές επιχειρήσεις. Θα ενεργήσουμε δυναμικά, για να βοηθήσουμε τις ΜΜΕ να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης και πρόσθεσε: «Η δράση μας ενισχύεται χάρη στη συνεργία με τις τράπεζες εταίρους μας, Alpha Bank και Eurobank EFG. Στην παρούσα φάση πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να προέλθει παρά από ισχυρές και ανθούσες επιχειρήσεις, που προωθούν την καινοτομία και δημιουργούν ευκαιρίες».

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις μικρότερες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στην οικονομική κρίση και να συνεχίσουν να επενδύουν στην επιχειρησιακή τους ανάπτυξη και προοπτική», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, ενώ ο Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG, είπε: «Η νέα σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, ενισχύει την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύσσει η Εurobank με την ΕΤΕπ τα τελευταία χρόνια. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων για την Ελλάδα, τη χρηματοδότηση -με ευνοϊκούς όρους- μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υποδομών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγχρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής».

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Νανόπουλος, «σε δυο εβδομάδες υπογράφεται η χρηματοδότηση του πρώτου έργου στην Ελλάδα με τη μορφή ΣΔΙΤ, το οποίο συγχρηματοδοτούμε 50/50 με την ΕΤΕπ». Τέλος, η συνεργασία της Eurobank με την ΕΤΕπ επεκτείνεται και στη Νέα Ευρώπη, καθώς όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, δρομολογείται η σύναψη Δανείων συνολικού ύψους 450 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ και στις χώρες αυτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα