AIG: Προσφορές για τη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 15:49

Η προς πώληση μονάδα της AIG διαχειρίζεται περίπου 100 δισ. δολάρια σε ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, hedge fund, μετοχές και ομόλογα.

Περίπου 10 εταιρείες κατέθεσαν προσφορές, ύψους 400-800 εκατ. δολαρίων, για την μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων της πολύπαθης αμερικανικής ασφαλίστριας American International Group, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Επικαλούμενη άτομα προσκείμενο στο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει, ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Ashmore Investment Management, Hellman & Friedman LLC, Rhone Group και TA Associates, η διαχειρίστρια αμοιβαίων κεφαλαίων Franklin Templeton και η διαχειρίστρια ενεργητικού Southgate Alternative Investments.

Η προς πώληση μονάδα της AIG διαχειρίζεται περίπου 100 δισ. δολάρια σε ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, hedge fund, μετοχές και ομόλογα. Στόχος της εταιρείας είναι να «κλείσει» τη συμφωνία για την πώλησή της μέχρι τα τέλη Μαΐου, αναφέρει η WSJ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που οι προσφορές δεν είναι επιθυμητές η AIG δεν θα πουλήσει τη μονάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα