Γερμανία: Προς τριπλασιασμό των επιδοτήσεων για αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 11:38

Οι οδηγοί θα μπορούν να ζητήσουν 2.500 ευρώ για την αγορά ενός νέου, φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος, ως αντάλλαγμα για την απόσυρση ενός αυτοκινήτου τουλάχιστον εννέα ετών.

Σε τριπλασιασμό των επιδοτήσεων προς τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων, με χαμηλές εκπομπές ρύπων, συμφώνησε να προχωρήσει η γερμανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μέρκελ, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τα ανωτέρω σχέδια, τα οποία προβλέπουν αύξηση των επιδοτήσεων φέτος στα 5 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ.

Βάσει των σχεδίων αυτών, οι οδηγοί θα μπορούν να ζητήσουν 2.500 ευρώ για την αγορά ενός νέου, φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος, ως αντάλλαγμα για την απόσυρση ενός αυτοκινήτου τουλάχιστον εννέα ετών. Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, το πρόγραμμα, που λήγει στις 31 Μαΐου, θα παραταθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η απόφαση αυτή τη γερμανικής κυβέρνησης, εν όψει των εκλογών της 27ης Σεπτεμβρίου, είναι αντίστοιχη με τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Γαλλία για την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων. Η Renault ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι οι εγχώριες πωλήσεις της ανέκαμψαν το Μάρτιο μετά την εφαρμογή του προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα