H «πράσινη» ανάκαμψη του Γκόρντον Μπράουν

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 13:21

O πρωθυπουργός της Βρετανίας εξήγγειλε μέτρα όπως η κατασκευή και εξαγωγή ηλεκτρικών, υβριδικών και αυτοκινήτων μικρής κατανάλωσης καυσίμου.

Την κατάρτιση ενός «πράσινου» προϋπολογισμού εντός του μήνα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος οραματίζεται μία «πράσινη ανάκαμψη» που θα εξασφαλίσει στη χώρα του ισχυρή και επιτυχημένη πορεία στο μέλλον και θα την αναδείξει σε παγκόσμιο ηγέτη της «πράσινης» οικονομίας.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Independent, ο Γκόρντον Μπράουν εξήγγειλε μέτρα όπως η κατασκευή και εξαγωγή ηλεκτρικών, υβριδικών και αυτοκινήτων μικρής κατανάλωσης καυσίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών, ¶λιστερ Ντάρλινγκ, αναμένεται να ανακοινώσει τις 2-3 πόλεις, στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το επόμενο έτος. Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα κληθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα των πρώτων «πράσινων πόλεων» της Βρετανίας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει διάλογο με τις εταιρείες ενέργειας προκειμένου να διασφαλίσει την υποδομή για τη φόρτιση των μπαταριών σε ειδικά σημεία κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον Ντάρλινγκ, η κυβέρνηση στοχεύει στη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας σε «πράσινες βιομηχανίες» εντός των επόμενων πέντε ετών.

Στα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε η βρετανική κυβέρνηση περιλαμβάνεται η χαλάρωση των κανονισμών για κατασκευή περισσότερων αιολικών πάρκων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της χώρας για κάλυψη του 15% των αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020. Ταυτόχρονα, «έξυπνοι μετρητές» θα τοποθετηθούν σταδιακά σε κάθε σπίτι προκειμένου οι πολίτες να ελέγχουν την οικιακή κατανάλωση ενέργειας.

Προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα αναδυθεί από την κρίση ως μια οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει μια δεσμίδα μέτρων με στόχο την αύξηση της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον έως και 50% τα προσεχή έτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα