Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεδουλευμένα των ναυτικών στα πλοία Γ. Αγούδημου

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 16:37
UPD:16:45

Κατεπείγουσα έρευνα, για το θέμα των δεδουλευμένων που οφείλονται στους Έλληνες ναυτικούς των Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων του Γεράσιμου Αγούδημου, διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έρευνα θα διεξαγάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία καλείται να εξετάσει και το θέμα του αυτόφωρου και των συλλήψεων, τόσο του κ. Αγούδημου, όσο και άλλων πλοιοκτητών, οι οποίοι φέρονται να χρωστούν δεδουλευμένα σε Έλληνες ναυτικούς.

Σημειώνεται ότι από χθες οι ναυτικοί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας στα πλοία της GA Ferris «Ροδάνθη» και «Μιλένα», ενώ ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης καυσίμων και βλαβών, είναι ακόμα τα πλοία «Μαρίνα», «Ρομίλντα» και «Δημητρούλα», ενώ το «Ανθή Μαρίνα» τελεί υπό συντηρητική κατάσχεση ξένης τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγούδημο, οποίος από το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική λόγω φαρμακευτικής δηλητηρίασης, η οικονομική δυσπραγία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις οφειλές του ΥΕΝΑΝΠ, ύψους 9.000.000 ευρώ.

Το ύψος της οφειλής, που επικαλείται ο εφοπλιστής, αμφισβητεί ο υφυπουργός, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας πως το υπουργείο οφείλει 6.300.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000.000 ευρώ εισπράχθηκαν ήδη, 2.000.000 ευρώ είχαν σταλεί έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών και εντός των επόμενων ωρών θα δοθούν στον κ. Αγούδημο. Τα υπόλοιπα 2.300.000, θα εκταμιευθούν, εφόσον προσκομισθούν τα απαραίτητα -για την είσπραξη- δικαιολογητικά, δηλαδή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα