Στηρίγματα στις μετοχές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 00:01

Μία μεγάλη συμφωνία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και οι πληροφορίες για πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να παράσχει χείρα βοηθείας στις ασφαλιστικές εταιρείες, προσέφεραν χθες στήριγμα στις μετοχές.

Στη Wall Street η κατασκευαστική Centex έκανε άλμα άνω του 20%, καθώς η Pulte Homes συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι 1,3 δισ. δολαρίων σε μετοχές. Αξιόλογα κέρδη στον ίδιο κλάδο εμφάνιζαν οι Lennar και Hovnanian Enterprises, ενώ τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων εννέα ετών (22%) σημείωνε η Bed Bath & Beyond, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων επίπλων, μετά την παρουσίαση καλύτερων του αναμενομένου οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στην Ευρώπη, σε μία νευρική συνεδρίαση, οι μετοχές κατάφεραν τελικά να σκαρφαλώσουν σε θετικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 762,58 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,3%. Ενδοσυνεδριακά είχε διολισθήσει έως και τις 747,99 μονάδες.

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την Credit Agricole να ενισχύεται 8,7% και τις Natixis και AXA να καταγράφουν κέρδη 6,4% και 5,1% αντίστοιχα. ¶νοδο 2,3% σημείωσαν οι μετοχές των Standard Chartered και Societe Generale. Σφυροκόπημα δέχθηκαν ωστόσο οι τίτλοι των ιρλανδικών τραπεζών. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei είχε απώλειες 2,69%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα