ΕΣΥΕ: Κάμψη 4,6% στη βιομηχανική παραγωγή

Το Φεβρουάριο
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 12:34
UPD:12:41

Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 5,4%.

Μείωση 4,6% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου παρουσίασε μείωση της τάξεως του 7,8%.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η μείωση κατά 4,6% του Γενικού Δείκτη Φεβρουαρίου προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 5,4%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη μείωση της παραγωγής εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και της παραγωγής άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση κατά 6,5%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη μείωση της παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών ειδών, ειδών ένδυσης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%.

• Ο Δείκτης Παροχής Νερού παρουσίασε μείωση κατά 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα