Βρετανία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 14:00
UPD:14:04

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που λαμβάνει η ΒοΕ από τότε που στράφηκε στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που λαμβάνει η ΒοΕ από τότε που στράφηκε στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο διοικητής της, Μέρβιν Κινγκ, δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αγορά κρατικών ομολόγων 75 δισ. στερλινών, με στόχο τη στήριξη της βρετανικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Βρετανού τραπεζίτη για αγορά στοιχείων με τύπωση νέου χρήματος, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και έτυχε ευρείας αποδοχής, έχει χάσει τη δυναμική του.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, αφού είχαν αρχικά υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με τον Κινγκ να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, στις 24 Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματούχοι πιθανόν να μην ξοδέψουν όλα τα χρήματα που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ είχε μειώσει τον Μάρτιο τα επιτόκια στο 0,5%, για έκτο κατά σειρά μήνα, από 5% που ήταν πριν από τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα