ΥΠΕΣ: Καταβολή αναδρομικών από τους ΚΑΠ στους ΟΤΑ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 13:00
UPD:13:06

Την καταβολή αναδρομικών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2009 στους ΟΤΑ Α' Βαθμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο, αποδίδεται σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας ποσό 119.800.943,33 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση από το λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και Κοινοτήτων».

Όπως διευκρινίζεται, το παραπάνω ποσό προέρχεται από έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες» του Κ.Α.0611 του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ και αποτελεί αναδρομικά έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για το έτος 2009. Ειδικότερα, πρόκειται για τα αναδρομικά έσοδα του τετράμηνου Ιανουαρίου - Απριλίου που προκύπτουν από την αύξηση των ΚΑΠ του έτους 2009, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και, κατά προτεραιότητα, δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης που τους μεταφέρθηκαν βάσει του ν. 2880/2001, καθώς και των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του ν. 3106/2003 αντίστοιχα.

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους Δήμους και τις Κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού για το 2009. Συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα