GDF Suez: Συνομιλίες με Gazprom για συμμετοχή στον αγωγό Nordstream

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 15:57
UPD:16:03

Συνομιλίες με την Gazprom ξεκίνησε η GDF Suez, σχετικά με την απόκτηση από την γαλλική εταιρεία μεριδίου στον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nordstream.

«Ναι, ξεκινήσαμε συνομιλίες με την Gazprom», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της GDF Suez, Ζεράρ Μεστραγιέ, αποκαλύπτοντας ότι οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν έπειτα από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού κολοσσού, Αλεξέι Μίλερ, το Δεκέμβριο.

«Συμφωνήσαμε πως συμφέρει την GDF Suez να αποκτήσει μερίδιο στο Nordstream», ανέφερε και διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο «θα πάρει χρόνο».

Ο εν λόγω αγωγός, μήκους 1.200 χλμ., θα διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα και, προσπερνώντας αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, και μεταφέρει ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία. Η μεταφορική του δυναμικότητα θα ανέλθει τελικά σε 55 δισ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

Στην κοινοπραξία υλοποίησης του έργου συμμετέχει η Gazprom με ποσοστό 51% καθώς και οι γερμανικές BASF/Wintershall και Ruhrgas με 20% έκαστη. Το υπόλοιπο 9% ανήκει στην ολλανδική Gasunie.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα