Σημάδια ανάκαμψης εντός του έτους αναμένει ο Δ. Πιλάβιος

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 17:54
UPD:22:06

Στην εκτίμηση πως εντός του έτους θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας διεθνώς και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δημήτρης Πιλάβιος παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2008.

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται στις ειδήσεις, επομένως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δήλωσε πως συμμερίζεται απόλυτα τη θέση του κ. Πιλάβιου «ότι με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι καταστάσεις».

Ο κ. Σιούφας επισήμανε ακόμη ότι ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αυτή την περίοδο ιδιαίτερα είναι εξαιρετικά σημαντικός λόγω και της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, συνεπώς, η εποπτεία που ασκεί στις χρηματιστηριακές αγορές είναι ένα καθοριστικό σημείο για να μπορέσουμε, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε την Επιτροπή να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο και εποπτεία στο συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα