Γ. Βλάχος: Δεν παρατείνονται οι άδειες υπαίθριου εμπορίου

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 18:40
UPD:18:45

«Οι νυν άδειες υπαίθριου εμπορίου δεν θα παραταθούν» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Με αφορμή σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ελπίδα «να νομοθετηθούν ρυθμίσεις, που θα απαλλάσσουν κάθε νόμιμη εμπορική δραστηριότητα, αλλά και τους νόμιμους μικροπωλητές, από το επικίνδυνα διογκούμενο παράνομο παρεμπόριο».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλή εξέφρασε την αντίθεση του οργανωμένου και στεγασμένου εμπορίου στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Βλάχο να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις και να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως ανέφερε, η ΕΣΕΕ αντιτίθεται στη διεύρυνηση των αρμοδιοτήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων να ιδρύουν ανεξέλεγκτα υπαίθριες αγορές πάσης φύσεως, αφετέρου νομιμοποιείται το παράνομο από το 2005 παζάρι του Σχιστού του Περάματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα