Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 09:37
UPD:09:39

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στις αγορές πετρελαίου, καθώς η δραματική υποβάθμιση των προβλέψεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) για τη ζήτηση πετρελαίου αντιστάθμισε τη μεγάλη άνοδο των κινεζικών εισαγωγών αργού.

Τη στιγμή που οι συναλλαγές αρχίζουν να επιταχύνονται μετά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σε περαιτέρω ενδείξεις για μια πιθανή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Στις 08:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε κατά 74 σεντς στα 51,50 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 53,61 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 45 σεντς.

«Μπορούμε να δούμε ήδη κάποια αποκόμιση κερδών, παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι αρκετά ήρεμη και ο όγκος συναλλαγών χαμηλός. Πιστεύω ότι πιθανόν να δούμε ακόμα μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις μόλις ανοίξουν οι αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης», επισημαίνει αναλυτής της Newedge στο Τόκιο.

Την περασμένη Παρασκευή, η ΙΕΑ εκτίμησε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα «βυθιστεί» φέτος κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 83,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα – αναθεωρώντας προς τα κάτω τις προηγούμενες προβλέψεις της κατά ένα εκατ. βαρέλια την ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα