Express Scripts: Συμφωνία για εξαγορά μονάδων της WellPoint

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 09:54
UPD:10:01

Σε συμφωνία για την εξαγορά των μονάδων NextRx της WellPoint έναντι 4,68 δισ. δολαρίων κατέληξε η Express Scripts, όπως αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν των δύο εταιρειών.

Οι εν λόγω θυγατρικές παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπου 25 εκατ. Αμερικανούς και διαχειρίζονται περισσότερες από 265 εκατ. συνταγές ετησίως.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει 10ετές συμβόλαιο για την Express Scripts, το οποίο προβλέπει την παροχή υπηρεσιών προς την Well Point, τη μεγαλύτερη ασφαλίστρια υγείας στις ΗΠΑ βάσει συμμετοχών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο της υγείας αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια του 2008, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από προειδοποιήσεις κερδοφορίας και ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική τους θέση μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης. Τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, οι μετοχές τους έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες εν μέσω ανησυχιών για πιθανές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας.

Οι μετοχές της εισηγμένης στον Nasdaq Express Scripts έκλεισαν την Πέμπτη στα 49,17 δολάρια, ενώ εκείνες της WellPoint διαμορφώθηκαν στα 40,34 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα