Κάτω του 7% ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ινδία

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 14:19

Με ρυθμό κάτω του 7% - τον χαμηλότερο σε διάστημα έξι ετών - «έτρεξε» η ινδική οικονομία το προηγούμενο οικονομικό έτος, καθώς η παγκόσμια ύφεση περιόρισε τη ζήτηση για εξαγωγές, σύμφωνα με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμόχαν Σινγκ.

«Η επιβράδυνση αποτελεί θέμα ανησυχίας, ωστόσο, η κατάστασή μας είναι πολύ διαφορετική από την βαθιά επιβράδυνση που βιώνουν άλλες οικονομίες», δήλωσε σήμερα ο Σινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βομβάη.

«Χειριστήκαμε και θα συνεχίσουμε να χειριζόμαστε την επιβράδυνση με αποφασιστικότητα, χρησιμοποιώντας τόσο τη νομισματική όσο και τη δημοσιονομική πολιτική για την τόνωση της οικονομίας», πρόσθεσε.

Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση τουλάχιστον των τελευταίων 14 ετών, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση – ρεκόρ, εντείνοντας τις πιέσεις για βαθύτερες μειώσεις επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Σινγκ έχει ανακοινώσει τρία «πακέτα» μέτρων για τη στήριξη της ινδικής οικονομίας, εν όψει των εθνικών εκλογών που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

Όπως τόνισε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός, η χώρα του διαθέτει αρκετά μεγάλο περιθώριο για την περαιτέρω χρήση της νομισματικής της πολιτικής, αν χρειαστεί, για την ενίσχυση της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα