Ο CEO της Fannie Mae στο τιμόνι του TARP

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 11:37
UPD:12:03

Στον διευθύνοντα σύμβουλο της Fannie Mae, Χερμπ ¶λισον, σκοπεύει να αναθέσει τη διαχείριση του σχεδίου διάσωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων ο Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Ο διορισμός του 65χρονου τραπεζίτη στη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (Office of Financial Stability) αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Ο κ. ¶λισον θα αντικαταστήσει τον Νιλ Κασκάρι –διορισμένο από την κυβέρνηση Μπους, από τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, είχε ζητήσει να παραμείνει στη θέση του μέχρι ότου βρεθεί αντικαταστάτης.

Μετά την επικείμενη μετακίνηση, θα μείνει κενή η θέση στο τιμόνι των Fannie και Freddie, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης, Ντέιβιντ Μόφετ, έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του.

Εφόσον οι πληροφορίες επαληθευτούν, ο κ. ¶λισον θα είναι το πρόσωπο εκείνο που θα τοποθετηθεί στην κεφαλή μιας κάθε άλλο παρά δημοφιλούς αποστολής. Θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάθεση των υπόλοιπων κονδυλίων του προγράμματος TARP και να αντιπροσωπεύσει την κυβέρνηση σε περίπτωση που αναγκαστεί να ζητήσει πρόσθετα κεφάλαια διάσωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα