Τέλη Απριλίου τα στοιχεία για τη διοχέτευση των €28 δισ.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 14:15
UPD:15:44

Στα τέλη Απριλίου θα δώσουν οι τράπεζες στο υπουργείο Οικονομίας τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τη διοχέτευση του «πακέτου» των 28 δισ.€ στην πραγματική οικονομία (επιχειρήσεις και νοικοκυριά).

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, με τους επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.

Aπό την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος διαβεβαίωσε πως το σχέδιο για τη ρευστότητα «περπατάει», με τις δυσκολίες που έχουν όλα τα αντίστοιχα σχέδια σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες. Διεμήνυσε ακόμη πως δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση, παρέκκλιση από τους κανόνες που υπάρχουν.

Επανερχόμενος στο θέμα της συνενννόησης των πολιτικών κομμάτων, επισήμανε πως αυτό είναι αίτημα της ελληνικής κοινωνίας στο οποίο η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί και υπενθύμισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Δεν μπορεί κάποιοι να λένε επί μονίμου βάσεως όχι σε όλα. Αυτό το «όχι» θα το βρουν μπροστά τους» συμπλήρωσε.

Γ. Παπανδρέου: Επιβεβαίωνεται η κριτική μας

Kυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε καν στις τυπικές υποχρεώσεις τους, επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος. Η ρευστότητα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν διοχετεύεται στην πραγματική οικονομία, η πιστωτική ασφυξία πνίγει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ είναι επείγουσα σήμερα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. «Δυστυχώς -πρόσθεσε- επιβεβαιωνόμαστε πλήρως στην κριτική που είχαμε ασκήσει όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρόγραμμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα