«Δύσκολοι καιροί» για την Lamborghini

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 12:02
EPA/ULI DECK

Μειωμένες κατά 35% εμφανίστηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Automobili Lamborghini, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καθώς οι πλούσιοι πελάτες της ιταλικής εταιρείας – αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης – περιόρισαν τις αγορές τους.

Η Lamborghini, θυγατρική της Volkswagen, βρίσκεται ενώπιον «δύσκολων καιρών» και προχωρά σε περικοπές στην παραγωγή της, μειώνοντας τις εργατοώρες για σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφαν Βίνκελμαν, σε συνέντευξή του.

Η κάμψη των πωλήσεών της έρχεται σε αντίθεση με την άνοδο της τάξεως του 1% που είχαν εμφανίσει το 2008, όταν η εταιρεία πούλησε το ρεκόρ των 2.430 αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Βίνκελμαν, η μονάδα θα συνεχίζει να παρουσιάζει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο τη χρονιά, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτικοί τραπεζίτες και τα στελέχη του real estate «εξαφανίστηκαν» ως αγοραστές.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δύσκολοι καιροί βρίσκονται μπροστά μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini, σημειώνοντας ότι η εταιρεία «δεν είναι άτρωτη στον αντίκτυπο της ύφεσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα