Ανάμεσα σε «συν» και «πλην»

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 00:01

Οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές είχαν χθες να ζυγίσουν από τη μία τα απροσδόκητα ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο της μεταποίησης και από την άλλη τις επισημάνσεις ενός τεχνολογικού κολοσσού, της Intel, για αβεβαιότητα, που δεν της επιτρέπει σαφείς προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους.

Η είδηση για επιβράδυνση του ρυθμού συρρίκνωσης της βιομηχανικής δραστηριότητας σε βασικές πολιτείες των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν σε τροχιά ανόδου οι τίτλοι μεγάλων βιομηχανιών στη Wall Street, από την Boeing και τη United Technologies έως την Procter & Gamble και τη 3M Cο.

Οι τεχνολογικές μετοχές, ωστόσο, δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα ο Nasdaq να καταγράφει κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απώλειες και οι δείκτες Dow Jones και S&P να αμφιταλαντεύονται έως τελευταία στιγμή ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Μικρές απώλειες επεφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση για την Ευρώπη. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο κλάδος των τραπεζών. Η UBS υποχώρησε 3,3% καθώς ανακοίνωσε ζημίες ύψους 2 δισ. ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο. Η Standard Chartered Bank είχε απώλειες 3%, ενώ οι BNP Paribas και η Credit Agricole υποχώρησαν 2%. Στον αντίποδα κέρδη είχε ο κλάδος των φαρμάκων.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε αξιόλογα κέρδη, έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα