Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 08:03
UPD:09:55

ΕΞΠΡΕΣ: "Αρνητική η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για την οικονομία, ζητεί... Δεκαετές πρόγραμμα για μείωση του χρέους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο χείλος... της ύφεσης κινείται η ελληνική οικονομία, γεγονός που, σε συνδυασμό με το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα, το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την αύξηση της ανεργίας, δημιουργεί ασφυκτικό "σκηνικό".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλειδί" η 28 Απριλίου για τις διπλές εκλογές. Ανταρσία βουλευτών στην ψηφοφορία για Παυλίδη φοβάται το Μαξίμου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την έκδοση του πορίσματος -λένε- να διαγράψει τον κ. Παυλίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα στις 27 Απριλίου, μεταθέτοντάς του εξ ολοκλήρου την ευθύνη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και, αν δεν παραιτηθεί ο κ. Παυλίδης, τότε να προσφύγει σε πρόωρες, εμφανιζόμενος έτσι αναβαπτισμένος και απαλλαγμένος από την υπόθεση. Μάλιστα, το... "πακέτο" της απαλλαγής μπορεί να διευρυνθεί με το κόψιμο των "βατοπεδινών" από τις εκλογικές λίστες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρόγραμμα δεκαετίας τώρα! Στα πρόθυρα της ύφεσης η ελληνική οικονομία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα αυστηρό, περιοριστικό και βαθύτατα μεταρρυθμιστικό οικονομικό πρόγραμμα με ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος ως μόνη διέξοδο από την κρίση και κυρίως ως μόνη ισχυρή και αξιόπιστη βάση για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρά μέτρα προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν αποκλείει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης ο κ. Γ. Προβόπουλος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση των χρόνιων αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας που διογκώθηκαν από την κρίση εισηγείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, με την ετήσια έκθεσή του".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Σκάνε 5 βαρελότα μετά τον Ιούνιο. Ενώ ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου για τις δίδυμες κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ερώτημα σχετικά με τις "δίδυμες κάλπες" είναι ένα και μόνο. Εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιβεβαιώσει τα δημοσκοπικά ευρήματα και η διαφορά του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ είναι πέντε και πλέον μονάδες, μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος; Μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει, όχι τύποις αλλά ουσία, το όποιο έργο της; Μπορεί ο Κ. Καραμανλής, όχι τύποις αλλά ουσία, να κατέχει το αξίωμα του πρωθυπουργού; Ας μην αυταπατώμεθα. Σαφέστατα και όχι".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα