AIG: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της 21st Century Insurance

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 09:12

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση του κλάδου αυτοκινήτων στη Zurich Financial Services, έναντι περίπου δύο δισ. δολαρίων, βρίσκεται η American International Group (AIG), όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Η συμφωνία για την πώληση της μονάδας 21st Century Insurance ενδεχομένως να κλείσει και εντός της ημέρας, αποκαλύπτουν οι ανωτέρω πηγές, σημειώνοντας ότι η Zurich θα καταβάλει το τίμημα κυρίως σε μετρητά.

Όπως προειδοποιεί, πάντως, πηγή του πρακτορείου, δεν είναι απίθανο να καταλήξουν και πάλι σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες είχαν βαλτώσει τον Φεβρουάριο λόγω διαφωνιών στο οικονομικό σκέλος.

Οι εκπρόσωποι των AIG και Zurich Financial αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας, Έντουαρντ Λίντι, είναι να «ξηλώσει» το μεγαλύτερο μέρος της, προκειμένου να αποπληρώσει μέρος του δανείου που έλαβε από την κυβέρνηση, ύψους 182,5 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μονάδα είναι μια από τις πιο ευπροσάρμοστες επιχειρήσεις της AIG στον τομέα των ασφαλειών. Οι συνομιλίες με την Zurich Financial για την πώλησή της ξεκίνησαν πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα