US Bancorp: -51% τα κέρδη πρώτου τριμήνου

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 14:40
UPD:14:57

Κάμψη της τάξεως του 51% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της US Bancorp το πρώτο τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 545 εκατ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχή, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των επισφαλειών.

Η εταιρεία, η οποία έλαβε 6,6 δισ. δολάρια το Νοέμβριο μέσω του προγράμματος TARP, είχε εμφανίσει κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων ή 62 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

«Οι πιστωτικές δαπάνες συνέχισαν να αυξάνονται αυτό το τρίμηνο, μια αναμενόμενη συνέπεια της αδύναμης οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Ντέιβις.

Τα έσοδα της US Bancorp ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 3,88 δισ. δολάρια, έναντι 3,77 δισ. δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Οι πιστωτικές επισφάλειες ανήλθαν σε 4,11 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 69% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και 13% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία μείωσε, τον Φεβρουάριο, το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 88% στα 5 σεντς ανά μετοχή, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα κεφάλαιά της και να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση όσο το δυνατόν συντομότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα