Deutsche Telekom: Υποβάθμιση προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 16:05

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ετήσια κερδοφορία και τις ταμειακές της ροές προχώρησε η διοίκηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας στην Ευρώπη, Deutsche Telekom, επικαλούμενη τις αυξημένες δαπάνες λόγω των περικοπών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε τα σχέδιά της για περικοπή των εξόδων στη μονάδα T-Mobile στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η εταιρεία «βλέπει» τα φετινά προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA μειωμένα κατά 2-4% σε σχέση με τα 19,5 δισ. ευρώ του 2008. Επίσης, αναμένει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους περίπου 6,4 δισ. ευρώ, έναντι 7 δισ. ευρώ που προέβλεπε προηγουμένως.

Οι μετοχές της υποχώρησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έως 11%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση των τελευταίων έξι μηνών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι θα επιβάλει «αυστηρούς» ελέγχους στις δαπάνες στην T-Mobile UK και τόνισε πως οι προβλέψεις της εξαρτώνται από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και από το πόσο σταθερή θα είναι η οικονομική κατάσταση φέτος.

«Τα έσοδα από τις εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Πολωνία ειδικότερα επηρεάστηκαν από την επιβράδυνση της οικονομίας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Deutsche Telekom στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα