Παπαθανασίου: «Νέα μέτρα αν χρειαστεί»

Συνέντευξη του ΥΠΟΙΟ στους Financial Times
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 11:20

Μη δημοφιλή μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός των ορίων της ΕΕ σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στους Financial Times.

«Αν χρειαστεί, θα λάβουμε επιπλέον μέτρα τους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ενόψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων της ΕΕ για το έλλειμμα το 2008.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Παρόλα αυτά, δεν δίνει λεπτομέρειες ως προς τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει προθεσμία έως το 2010 να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% επί του ΑΕΠ που θέτει η ΕΕ.

Το μήνυμα προς τα υπουργεία είναι να κάνουν οικονομία, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε πάγωμα των μισθών του Δημοσίου και δεν θα υπάρξει πακέτο κινήτρων.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times στην ιστοσελίδα τους, χωρίς να επικαλούνται κάποια πηγή, η Eurostat θα εκτιμά το έλλειμμα της χώρας στο 4,8% του ΑΕΠ το 2008.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεώρησε το περυσινό έλλειμμα, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ. «Τα έσοδα ήταν χαμηλότερα γιατί τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων ήταν μικρότερα των αναμενόμενων και κάποιες μεταβιβάσεις της ΕΕ, ύψους 0,5% του ΑΕΠ, αναβλήθηκαν για φέτος», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου στη συνέντευξη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα