Κέρδη-ρεκόρ για τη Wells Fargο

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 16:12
UPD:16:17

Κέρδη – ρεκόρ ύψους 3,05 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 53% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Wells Fargo, η Νο2 τράπεζα στις ΗΠΑ βάσει κεφαλαιοποίησης, στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η εταιρεία είχε προαναγγείλει την εκτίναξη της κερδοφορίας της στις 9 Απριλίου, στέλνοντας εκείνη τη μέρα τη μετοχή της 32% υψηλότερα.

Τα κέρδη της αποδίδονται στα χαμηλά επιτόκια στα ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία ώθησαν τις συμφωνίες αναχρηματοδότησης, καθώς και στην αύξηση της καταθέσεων μετά την εξαγορά της Wachovia.

Η εταιρεία είχε προαναγγείλει την εκτίναξη της κερδοφορίας της στις 9 Απριλίου, στέλνοντας εκείνη τη μέρα τη μετοχή της 32% υψηλότερα. Τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 21 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Wells Fargo, μεγαλύτερη μέτοχος της οποίας είναι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, ενισχύθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη κατά 11% στα 18,81 δολάρια. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν μειωθεί κατά 36%.

Η Wells Fargo είναι η τελευταία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο. Τόσο η JPMorgan όσο και η Citigroup ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα