Εναλλαγές διαθέσεων

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 00:01

Αντιμέτωποι με αντικρουόμενα μηνύματα από τον τραπεζικό κλάδο ήρθαν χθες οι επενδυτές. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι δείκτες να επιδοθούν σε αρκετές εναλλαγές προσήμου για να καταλήξουν όμως σε θετικό έδαφος.

Οι μεγαλύτερες του αναμενομένου ζημίες και η περικοπή του μερίσματος από τη Morgan Stanley έθεσαν αρχικά σε κλοιό πιέσεων τις μετοχές, που επανήλθαν όμως σε τροχιά ανόδου, όταν η Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά στέγης. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε ενισχυμένος κατά 1%, έχοντας ενδοσυνεδριακά υποχωρήσει έως και 1,4%.

Το ευρώ συνέχισε να ενισχύεται έναντι του δολαρίου χθες στη διεθνή χρηματαγορά, καθώς η ανάκαμψη των μετοχών σε Ευρώπη και Wall Street περιόρισε την «όρεξη» των επενδυτών για νομίσματα που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» όπως το δολάριο και το ιαπωνικό γιεν.

Οι αναλυτές βλέπουν τη βελτίωση των χρηματιστηριακών αγορών να συνοδεύεται και με επιστροφή της «όρεξης» για ανάληψη ρίσκου. Ενδοσυνεδριακά, το ευρώ διαμορφώθηκε στο υψηλό των 1,3036 δολαρίων, αφού πρώτα υποχώρησε στο χαμηλό των 1,2886 δολαρίων.

Το ευρώ ανέκαμψε επίσης και έναντι του γιεν για να φθάσει το επίπεδο των 128,12 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα