Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 05:40
UPD:05:50

Αυξομειώσεις σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν πτωτικά μετά την έκθεση της Morgan Stanley για υψηλότερες των προβλέψεων ζημίες. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι μετοχές της Nomura Holdings Inc. υποχώρησαν 3,7% στο Τόκιο μετά το δημοσίευμα στην Nikkei English News ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει ζημίες στο σύνολο της χρήσης ύψους περίπου 700 δισ. γιέν (7,2 δισ. γιέν) αύριο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πληροφορία δεν προήλθε από αυτήν. Απώλειες 4,9% σημείωσαν οι μετοχές της Mitsui & Co., μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. ¶νοδο 2,1% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, μετά την εισήγηση της Goldman Sachs Group Inc. προς τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές της.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 88,31 μονάδες στις 11:26 π.μ. στο Τόκιο. Νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,3%. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 25% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου καθώς αυξήθηκε η αισιοδοξία ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας θα βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία να εξέλθει της ύφεσης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 8.686,64 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1% και στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,3%.

Χθες στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,8% μετά το ράλι του, καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ζημίες 57 σεντς ανά μετοχή, ωθώντας τις τραπεζικές μετοχές χαμηλότερα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ζημίες θα ήταν οκτώ σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα