Νέο δεξαμενόπλοιο στο στόλο της Aegean Marine

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 10:24

Νέο δεξαμενόπλοιο απέκτησε η Aegean Marine Petroleum του Ομίλου Μελισσανίδη. Πρόκειται για το «Linnea» ένα δεξαμενόπλοιο εφοδιασμού, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1980 χωρητικότητας 11.520 dwt διπλού τοιχώματος το οποίο θα μετονομασθεί σε «Aegean Star».

Το «Aegean Star» αγοράσθηκε πρόσφατα από εταιρεία που δεν συνδέεται με τον Όμιλο και αναμένεται να απασχοληθεί στη Δυτική Αφρική από το τέλος του 2009. Με την απόκτηση του «Aegean Star» η εταιρεία ενδυναμώνει τη θέση της στην αγορά εφοδιασμού της Δυτικής Αφρικής, τόνισε σε δηλώσεις το ο πρόεδρος της Aegean Marine, Nίκος Ταβλάριος.

Επισημαίνεται ότι η Aegean Marine αναμένεται να παραλάβει 19 ακόμη νεότευκτα δεξαμενόπλοια εφοδιασμού μέχρι το τέλος του 2010 σύμφωνα με το ναυπηγικό της πρόγραμμα, ενώ μέχρι σήμερα έχει παρουσία σε 14 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι περιοχές: Βανκούβερ, Μόντρεαλ, Μεξικό, Τζαμάικα, Δυτική Αφρική, Γιβραλτάρ, Βόρεια Ευρώπη, Πειραιάς και Πάτρα, όπως επίσης και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη. Σχεδιάζει ακόμη την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ταγγέρη, το Μαρόκο και στα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάκο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα