Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 10:42

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street και τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την ελβετική ΑΒΒ.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 789,05 μονάδες, μειωμένος κατά 0,8%. Χθες, έκλεισε με κέρδη 1%.

Σε κλοιό πιέσεων ο κλάδος των τραπεζών, με τις μετοχές των HSBC, BNP Paribas, Societe Generale και Commerzbank να υποχωρούν μεταξύ 1,2% και 3%.

Εξαίρεση η Credit Suisse, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 6,7%, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική τράπεζα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/23/1655735.htm .

Απώλειες της τάξεως του 6% καταγράφει ο τίτλος της ελβετικής μηχανολογικής εταιρείας ΑΒΒ, τα κέρδη της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

«Είναι μπερδεμένη η κατάσταση. Αν και θα μπορούσαμε να αντλήσουμε κάποια αισιοδοξία από τα αποτελέσματα της Credit Suisse, οι υποβόσκουσες ανησυχίες για την κατάσταση της GM και τα μικτά μεγέθη από τη Morgan Stanley δεν θα εξαφανιστούν», τονίζει αναλυτής της ODL Securities.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,4%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,9% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα